We refurbish your manure

Meer informatie?

We refurbish your manure

Meer informatie?

Veehouders

UDAR BV, als innovatief bedrijf, beoogt om uw drijfmest snel op te waarderen met weinig bedrijfskosten. Door de drijfmest te ontdoen van onder meer schadelijke pathogene bacteriën en micro organismen, onkruidzaden, bestrijdingsmiddelen en ammoniak stikstof. Dat doen we door de drijfmest tijdens het udarisatie proces te homogeniseren,te versnijden/verknippen en daarna te reinigen.

Onze logica is om de drijfmest in de kern een splitsing proces te laten ondergaan met onze Electro Udar apparaat. Dit gebeurt dankzij een zeer sterke elektromagneet te samen met hoge voltage ontlading door tientallen elektroden. Als het ware ontstaat er een soort plasma werking wat ook wel de vierde aggregatie toestand wordt genoemd. Wij noemen het udarisatie als nieuw begrip in de landbouw en zuivel. Het letterlijk kraken van de substantie zoals de onweer bliksem laat inslaan.

Als uitvinders laten we letterlijk de bliksem los op uw drijfmest! Het herschapen van uw drijfmest zien we als noodzaak. Dit om snel tot een milieu vriendelijke en gestructureerde organische stikstof meststof te komen. Wij zien niets in het zogenaamde ‘dozen schuiven oplossingen’ en komen met een radicale omzetting en opwaardering van uw drijfmest. In luttele seconden wordt dit gedaan met tot 50.000 Volt. U heeft hiervoor alleen uw groene stroom voor nodig( 50 kW bij max. 32 Ampère)

Als uitvinders beogen we dat de herboren meststof beter wordt opgenomen door uw land en gewas. In 2021 hadden wij een testveldje aangelegd bij een hogere landbouwschool in Velp(zie rapport). Het bespaart u aanzienlijk veel eigen meststoffen per hectare. Door verhoging organische stikstof in de geudariseerde mest levert dit een betere groei op. Het wordt dan weer mest uitrijden in plaats van injecteren op uw velden, akkers en of percelen.

In het kort nog eens wat we u aanbieden;

Voorbehandeling drijfmest bij of in uw put /kelder; Dit doen we om de ammoniak vorming sterk te onderdrukken. Ook het voorkomen van schuimvorming en methaan. Het conditioneren van uw drijfmest om nogmaals alle schadelijke emissies te voorkomen.

Operatie UDAR; Op pompen, versnijden en reinigen van drijfmest. De gehele drijfmest fractie wordt behandeld. Dit een 10 M3 drijfmest per uur. Er zijn geen reststromen bij dit proces.

Nabehandeling; Na het udarisatie proces voegen we dominante aerobe bacteriën en schimmels toe. Het fermenteren duurt een 2-4 weken,daarna kan u uw eigen meststof gaan gebruiken of verkopen.

Conclusie;

U wordt zelf de meststoffen fabrikant ,het bijkopen van externe kunstmest is ons inziens volkomen nutteloos.

PS ! Op 9 maart 2022 is er in de Achterhoek een training sessie geweest(zie foto’s). Dit om de uitvinding sluitend en passend te maken bij een veehouderij en zijn omstandigheid. Eind 2022 was er een succesvolle DEMO voor geïnteresseerden en genodigden in Lievelde. In 2023, maart, in Maasdam, Zuid Holland. We houden u op de hoogte. Heeft u vragen dan kan u die richten aan Dhr. W.A. van der Weide. In 2023 wordt gewerkt aan een hernieuwd concept om de gehele techniek in een aanhangwagen te plaatsen. Dit om de mobiliteit te verhogen en de kosten verder te drukken voor de boer. Dit project wordt uitgevoerd door Kanters Special Products BV uit Heinenoord olv de heren Bas en Dennis Kanters.

De verkoop prijs van de Electro Udar machine zal in november 2023 worden bepaald.