We refurbish your manure

Meer informatie?

We refurbish your manure

Meer informatie?

Veehouders

UDAR BV, als innovatief bedrijf, beoogt om uw drijfmest snel op te waarderen met weinig bedrijfskosten. Door de drijfmest te ontdoen van onder meer schadelijke pathogene bacteriën en micro organismen, onkruidzaden, bestrijdingsmiddelen en ammoniak stikstof. Dat doen we door de drijfmest tijdens het udarisatie proces te homogeniseren,te versnijden/verknippen en daarna te reinigen.

Onze logica is om de drijfmest in de kern een fusie en splitsing proces te laten ondergaan met onze Electro Udar apparaat. Dit gebeurt dankzij een zeer sterke elektromagneet te samen met hoge voltage ontlading. Als het ware ontstaat er een soort plasma werking wat ook wel de vierde aggregatie toestand wordt genoemd. Wij noemen het udarisatie als nieuw begrip in de landbouw en zuivel.

Als uitvinders laten we letterlijk de bliksem los op uw drijfmest! Het herschapen van uw drijfmest zien we als noodzaak. Dit om snel tot een milieu vriendelijke en gestructureerde organische stikstof meststof te komen. Wij zien niets in het zogenaamde ‘dozen schuiven oplossingen’ en komen met een radicale omzetting en opwaardering van uw drijfmest.

Als uitvinders denken we dat de herboren meststof beter wordt opgenomen door uw land en gewas. In 2021 hadden wij een testveldje aangelegd bij een hogere landbouwschool in Velp(zie rapport). Het bespaart u aanzienlijk veel eigen meststoffen per hectare. Door verhoging organische stikstof in de geudariseerde mest levert dit een betere groei op. Het wordt dan weer mest uitrijden in plaats van injecteren op uw velden, akkers en of percelen.

In het kort nog eens wat we u aanbieden;

Voorbehandeling drijfmest in uw put of kelder; Dit doen we om de ammoniak vorming sterk te onderdrukken. Ook het voorkomen van schuimvorming en methaan.

Operatie UDAR; Op pompen, versnijden en reinigen van drijfmest.

Nabehandeling; Na het udarisatie proces voegen we dominante bacteriën en schimmels toe. Het fermenteren duurt een 2-4 weken,daarna kan u uw eigen meststof gaan gebruiken of verkopen.

Conclusie; U wordt zelf de meststoffen fabrikant ,het bijkopen van externe kunstmest is ons inziens volkomen nutteloos. PS ! Op 9 maart 2022 is er in de Achterhoek een training sessie geweest(zie foto’s). Dit om de uitvinding sluitend en passend te maken bij een veehouderij en zijn omstandigheid. Eind 2022 pogen wij om een DEMO te doen voor geïnteresseerden en genodigden. We houden u op de hoogte. Heeft u vragen dan kan u die richten aan Dhr. W.A. van der Weide.